cara naikkan ranking artikel SEO

Ada seorang klien bertanya kepada saya, bagaimana cara naikkan ranking artikel SEO yang telah jatuh ke halaman kedua dan seterusnya. Trick ini sudah lama saya praktikkan kepada mana-mana klien yang mengupah saya menulis artikel secara bulanan di website mereka. Dalam artikel ini, saya hanya nak tunjukkan sahaja result klien lalu.

Sedikit penjelasan mengenai artikel SEO :

Artikel yang mempunyai kata kunci yang mempunyai carian ramai di Google, tetapi dalam masa sama persaingan sedikit. Artikel SEO bukan sahaja artikel jenis menjual, malah memberi kesedaran pengguna, serta mendidik pengguna dalam niche di bincangkan.

Artikel SEO ( Search Engine Optimization ) adalah satu kaedah zero kos marketing. Ini kerana trafik di tarik secara organik melalui penulisan artikel. Apabila trafik organik, ia mengambil masa untuk ranking. Tetapi anda jangan risau, hasilnya anda akan berpuas hati kerana dengan artikel SEO akan menukarkan daripada pembaca kepada pelanggan. Walau bagaimanapun, perlu konsisten siaran artikel di website.

Jumlah patah perkataan artikel boleh mengikut kesesuaian. Mahu kekalkan pembaca, sekadar update artikel SEO dan tujuan lain. Anda boleh berbincang bersama saya.

Perlu ingat! SEO dan SEM adalah berlainan peranan


SEO ialah Search Engine Optimization, manakala SEM adalah Search Engine Marketing. SEM adalah cara untuk dapatkan sales pantas melalui Google Ads . Ini saya tidak sediakan.

Oleh sebab terima notification di email. Maka saya pun giat lakukan siasatan segera keatas hasil artikel-artikel SEO klien lalu. Dan, keputusan laporan tersebut seperti dibawah.

1. Artikel berada di kedudukan ke-3 terus menaiki ke tempat pertama.

2. Artikel berada di kedudukan ke-16, terus menaiki ke tempat pertama.

3. Artikel berada di kedudukan 22, terus menaiki ke tempat pertama.

4. Artikel berada di kedudukan ke-9 , terus menaiki tangga pertama.

5. Artikel berada di kedudukan ke-10 , kini berjaya mendaki ke anak tangga pertama.

Haza rahmatun min rabbi.

Maksudnya: Ini adalah kurniaan daripada Allah SWT.

Kesemua artikel SEO ( Search Engine Optimization ) menggunakan keyword SEO dan berada di halaman pertama Google. Trick ini adalah cara naikkan ranking artikel SEO yang terpakai dan exclusive buat klien saya sahaja.

P/S: Mungkin ada yang tertanya-tanya, kenapa nak kabur kan keyword SEO dan rahsiakan siapa klien?

Maaf. Siapa klien saya adalah rahsia. Masih menjaga kerahsiaan antara penulis upahan dan klien. Cukup sahaja saya dedahkan klien adalah pemilik website kepada produk kesihatan.

Tangkap layar adalah bukti sebahagian kerja saya , selaku penulis artikel SEO di website klien.

cara naikkan ranking artikel SEO
Laporan hanya boleh dikeluarkan untuk klien yang melanggan artikel SEO sahaja.

Trick cara naikkan ranking artikel SEO :

Seeding Keyword

Kenal pasti keyword yang sesuai untuk artikel. Ingat! cari dulu keyword baru hasilkan artikel.

Sasaran artikel

Siapa sasaran utama artikel? adakah warga emas? kanak-kanak, ibu muda, pasangan baru berkahwin dan suri rumah.

Pastikan artikel yang mahu ditulis panjang

Minima dengan 1000 patah perkataan.

Tajuk artikel

Sebelum meletakkan tajuk artikel, kenal pasti dahulu artikel anda. Sama ada sudah di gunakan oleh website lain atau pun tidak.

Mesra SEO

Pastikan bahasa yang digunakan adalah santai dan mudah untuk audiens fahami.

Lain-lain panduan mengenai penulisan artikel SEO, sila sertai Kelas Basic SEO . Kelas khas untuk penulis artikel sahaja. Sesiapa yang klik join group, saya tidak approved ya. Sebab kelas ini ekslusif untuk student berbayar saya sahaja.

Lahawla wala quwwata ilah billah.

Bagi pemilik website yang tercari-cari servis upah menulis artikel SEO , boleh whatsapp penulis artikel SEO

Nak upah mencari keyword SEO dalam jumlah pukal? Seeding keyword SEO Sekarang .

Klien memilih Artikel SEO

Majoriti pemilik website mengadu kepada saya bahawa, mereka sudah penat untuk melabur dengan Google Ads. Jadi,mereka mahu bertukar angin dengan pilihan lain Search Engine Optimization ( SEO ) . Selain bantu artikel berada di halaman pertama, bisnes Tuan / Puan juga akan dipercayai oleh audiens kerana sentiasa menmberi penyelesaian kepada masalah audiens. Untuk buat audiens percayakan brand anda, pastikan konsiten menghasilkan artikel SEO di website.

Kesan lain penulisan artikel SEO adalah jualan boleh berlaku pada bila-bila masa sahaja. menerusi content artikel yang dibina. Menarik kan?

Dengan trick yang saya gunakan, sangat bersesuaian cara naikkan ranking artikel SEO di SERP Google.

whatsapp untuk sebut harga servis penulisan artikel SEO

By azlina

SEO Ghostwriter Malaysia adalah servis penulisan Ghostwriter yang menggunakan format Search Engine Optimization. Nor Azlina seorang penyedia bahan bertulis kepada pemilik bisnes seperti Artikel mesra SEO, copywriting, SEO copywriting, manuskrip buku, menulis kapsyen pendek media sosial, dan e-book. Saya bantu mudahkan kerja-kerja menulis bagi pemilik bisnes ke dalam bentuk penulisan. N.A Writer bersedia untuk bekerjasama. Whatsapp 018-9107161 atau Email : norazlina181@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *