makanan sedap kuantanwanita sedang mencari tips temu duga PTD

“Ada ambil upah menulis artikel mesra SEO di website?”

“Ada pakej?”

tanya seorang prospek di whatsapp subuh tadi.

Selaku penulis upahan atau SEO Ghostwriter Malaysia, saya memang sediakan upah menulis artikel. Bukan setakat penyedia artikel je, nak saya bantu siarkan artikel di website pun boleh. Saya bantu setting sekali, termasuk sediakan gambar dan setting On page ( supaya artikel tersebut mampu ranking di kedudukan terbaik di enjin carian Google )

maksud sebenar artikel mesra SEO

Artikel yang ditulis, semuanya dalam format SEO ( Search Engine Optimization ) iaitu ditulis dengan kata kunci dalam niche bisnes kalian.

Saya berpengalaman menggunakan website klien. Menulis dalam pelbagai niche bisnes. Jadi, sudah biasa menulis serta menyiarkan terus artikel klien. Ditambah lagi, saya juga selalu menulis artikel di blog persendirian. WordPress dan blogspot.

Jika klien yang dah mempunyai staf, saya hanya tuliskan artikel sahaja. Pihak klien akan siarkan sendiri.

Pakej menulis Artikel SEO di website

Penulisan artikel SEO 600 patah perkataan

Pakej ini, saya menulis artikel dan terus siarkan di website klien. Gambar bersesuaian dengan tajuk artikel diberikan. SEO On Page saya lakukan bagi setiap artikel.

PAKEJ 15 artikel SEO yang saya sediakan berjumlah RM 1,425.00 . Artikel SEO 600 patah perkataan setiap satu.

PAKEJ 30 artikel SEO, berjumlah RM 2,640.00 dengan artikel 600 patah perkataan. Turut mendapat PERCUMA 10 konten strategi bernilai RM 490.00 bagi siaran di Facebook.

Penulisan Artikel SEO 1000 patah perkataan

PAKEJ 15 artikel SEO yang saya sediakan berjumlah RM 2,700.00 dengan artikel 1,000 patah perkataan. Turut mendapat PERCUMA 3 Copywriting ( ayat jualan ) yang bernilai RM 150.

PAKEJ 30 artikel SEO, berjumlah RM 3,900.00 dengan artikel 1,000 patah perkataan. Turut mendapat PERCUMA 10 konten strategi bernilai RM 490.00 bagi siaran di Facebook.

Pakej Penyedia Artikel Mesra SEO

Pakej ini saya hanya menulis artikel sahaja. Pelanggan perlu siarkan artikel SEO sendiri di website. Di dalam artikel tersebut saya sertakan sekali gambar yang bersesuaian dengan tajuk artikel ditulis.

PAKEJ 15 artikel SEO yang saya sediakan berjumlah RM 1,350.00 dengan artikel 600 patah perkataan.

PAKEJ 30 artikel SEO, berjumlah RM 2,340.00 dengan artikel 600 patah perkataan.

Turut mendapat PERCUMA 10 konten strategi bernilai RM 490.00 dengan pelbagai target audiens, bagi siaran di Facebook.

Pakej ini saya hanya menulis artikel sahaja. Pelanggan perlu siarkan artikel SEO sendiri di website. Di dalam artikel tersebut saya sertakan sekali gambar yang bersesuaian dengan tajuk artikel ditulis.

Penulisan Artikel mesra SEO 1000 patah perkataan PAKEJ 15 artikel SEO yang saya sediakan berjumlah RM 1,920.00 dengan artikel 1,000 patah perkataan. Turut mendapat PERCUMA 3 Copywriting media sosial yang bernilai RM 150.

PAKEJ 30 artikel mesra SEO, berjumlah RM 3,600.00 dengan artikel 1,000 patah perkataan. Turut mendapat PERCUMA 10 konten strategi bernilai RM 490.00( target audiens pelbagai ) bagi siaran di Facebook.

Pakej Artikel 10 ( Campur artikel 600 patah perkataan dan 1000 patah perkataan ) iaitu 5 artikel 600 patah perkataan dan 5 artikel 1000 patah perkataan. RM 1,400.00.

Paling menariknya, artikel saya sediakan dalam penyelesaian berlainan bagi setiap masalah. Sebelum menulis, saya akan mencari keyword terlebih dahulu.

6 kesilapan yang biasa dilakukan oleh pemilik website mengenai artikel :

1. Menulis testimoni pelanggan.

Asyik menulis testimoni sepanjang masa di dalam website.

2. menulis kisah atau aktiviti harian.

Pembaca tak nak tahu kisah kejayaan, tapi mereka mencari penyelesaian masalah yang mereka hadapi. 99% pembaca buat carian di Google mahu cari penyelesaian.

3. Artikel di ‘copy paste’ atau plagiat

Ini biasa saya jumpa. Bukan semua prospek macam ni, ada segelintir sahaja. Awas! jika dah selalu sangat artikel copy paste, kredibiliti kalian turut terjejas di mata pembaca. Orang tak percaya brand kalian. Di mata Google, website kalian akan ‘ghaib’.

4. Artikel tiada kata kunci

Risiko artikel tersebut tiada dalam carian pembaca.

5. Artikel bercampur

Artikel dalam website bercampur. Sekejap tulis Niche fesyen, kemudian masakan, dan akhir sekali islamik.

6. Result segera

Artikel SEO tidak boleh dapat result segera Tuan dan Puan. Ianya memakan masa. Sebab ianya salah satu cara jimatkan kos marketing. Jadi, ambil masa Google untuk push artikel dari website anda. Di Google bukan artikel anda seorang sahaja, malah berbilion pengguna di Google. Ingat tu!

Artikel SEO yang sebenarnya perlu ditulis bagi memberi penyelesaian kepada masalah pembaca. ✅

artikel mesra seo
Testimoni penulisan artikel

Salah satu contoh, artikel klien menduduki di tangga ke-4 pada SERP. ( Search Engine Result Page )

P/s : Mahu saya bantu jadikan website kalian berkredibiliti? artikel berkualiti?

Terus ke whatsapp : NAK PAKEJ ARTIKEL

Loading

By azlina

SEO Ghostwriter Malaysia adalah servis penulisan Ghostwriter yang menggunakan format Search Engine Optimization. Nor Azlina seorang penyedia bahan bertulis kepada pemilik bisnes seperti Artikel mesra SEO, copywriting, SEO copywriting, manuskrip buku, menulis kapsyen pendek media sosial, dan e-book. Saya bantu mudahkan kerja-kerja menulis bagi pemilik bisnes ke dalam bentuk penulisan. N.A Writer bersedia untuk bekerjasama. Whatsapp 018-9107161 atau Email : norazlina181@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *