servis-ghostwriter-malaysia

17 Jenis servis Ghostwriter Malaysia khusus buat pemilik bisnes di tahun 2024. Servis menulis ini akan membantu orang-orang bisnes terutamanya dan Cuma, di tahun 2024 sudah diselaraskan jenis servis penulisan yang di fokuskan sahaja. Jadi, bila berfokus, mudah untuk saya uruskan kerja-kerja menulis klien yang diterima. Serta mudah juga prospek dan pelanggan  mahu mengenali dengan lebih baik, jenis servis penulisan yang disediakan oleh saya sendiri. 

servis-ghostwriter-malaysia
Penulis Upahan / Ghostwriter “Penyedia bahan bertulis dengan format SEO”

Baru-baru ini saya menerima satu whatsapp daripada seorang prospek, yang berbunyi begini :

“Hi, i am interested in your services. May i know more about your services.”

Kemudian, keesokan harinya saya menjawabnya dengan :

“Hi, thanks sir for the whatsapp. I’m Azlina. Provider article SEO and bla bla.”

Kemudian, saya dibiarkan dengan blue ticks sahaja. Kemungkinan besar, sebab saya membalasnya whatsapp dengan lambat. Maklum lah, whatsapp jam 1 pagi. Masa ni saya sudah enak dibuai mimpi tau. Jam 10 pun, saya sudah tutup smartphone. 

Namun, saya tidak kecewa dengan whatsapp tersebut. Saya positif kan diri, kemungkinan besar yang bertanya mungkin di kalangan penulis juga yang mahu tahu servis penulisan yang ditawarkan oleh saya.

Dalam masa yang sama, saya berdoa supaya ditemukan dengan klien yang tepat sesuai dengan kemahiran dan pengalaman yang dimiliki sepanjang bergelar penulis yang menawarkan servis Ghostwriter Malaysia .

Kenapa perlu upah Ghostwriter?

Kerana Ghostwriter dapat menulis bagi pihak anda. Bila anda outsource kerja, beban tanggungan akan berkurangan. Selebihnya, anda sudah tidak sakit kepala lagi dan kerja tidak bertangguh.

Boleh dipercayai ke servis Ghostwriter Malaysia ?

Insya Allah. Boleh. Pastikan sebelum memilih mana-mana Ghostwriter, anda sudah selidiki terlebih dahulu profile Ghostwriter tersebut. Sama ada betul wujud atau pun tidak Ghostwriter. Jika mahu lihat profile saya di Facebook .

Dari segi kebolehan Ghostwriter?

Sejak tahun 2020, sudah banyak menyertai kelas berbayar untuk saya menambah baik kemahiran penulisan. Dengan ini dengan ilmu yang ada, saya berani tawarkan servis Ghostwriter Malaysia kepada bakal klien. Lihat Portfolio Ghostwriter .

17 Jenis Servis Ghostwriter Malaysia Yang Ditawarkan Sepanjang Tahun 2024

Antara servis penulisan yang saya sediakan di tahun 2023;

Penulis artikel SEO

Sesuai untuk pemilik website yang inginkan artikel ranking dan mempunyai keyword.

Artikel ditulis termasuk penyediaan gambar.

Sebagai klien, mereka hanya perlu siarkan artikel seo sendiri di website milik mereka.

Cadangan saya, jika klien tiada pengalaman siarkan artikel di website, upah jer saya sekali. Menulis dan setting bahagian website untuk siaran artikel.

Content Writer di Website

Menawarkan penulisan artikel SEO di website klien. Bermakna anda sebagai klien perlu mengupah saya sebagai penulis di website. Sebelum menyiarkan artikel Search Engine Optimization ( SEO ) , saya akan setting untuk SEO On Page .

Servis yang saya tawarkan termasuk menyediakan artikel SEO, masukkan gambar dan backlink ke artikel sedia ada dalam website.

Tawaran ini langganan serendah 10 artikel SEO. Percuma audit artikel selama 30 hari .

Keyword Research atau Seeding Keyword

Sesuai bagi klien yang sudah mempunyai penulis di website, dalam masa yang sama perlukan keyword. Sesuai buat pemilik bisnes yang sibuk tidak sempat mencari keyword.

DAN

Juga sesuai buat penulis blog yang tidak mempunyai pengalaman menguruskan artikel SEO. Azlina boleh bantu blogger seeding keyword dengan mencari longtail keyword yang bersesuaian mengikut teknik yang saya ajarkan di dalam Kelas Basic SEO.

Ayat Iklan Copywriting

Ayat iklan di Facebook, whatsapp, dan siaran di website.

Ayat iklan yang diperlukan bagi memukau pelanggan, pikat, seterusnya membuat bakal pembeli membeli servis dan produk yang dijual tanpa paksaan. 

Ayat iklan yang dihasilkan mengikut target audiens yang sesuai. Serta market share dalam sesuatu bisnes tersebut. 

SEO Copywriting

Pemilik bisnes yang mahukan Copywriting dalam format SEO. Copywriting yang ditulis dengan baik menggunakan teknik SEO. Sebelum menulis copywriting, saya akan seeding keyword terlebih dahulu.

Mengapa Copywriting SEO?

Supaya audiens menjumpai copywriting melalui pencarian dengan keyword tepat.

E-BOOK ( Buku Digital )

Klien yang mahu jadikan ilmu dan pengalaman nya ditukarkan kepada bahan penulisan dalam bentuk e-book. Halaman ebook serendah 30 muka surat sehingga 100 halaman mengikut jumlah bab yang mahu ditulis.

Olah E-BOOK ( BUKU DIGITAL )

Olah e-book ialah menambah isi kandungan e-book yang tidak lengkap. Biasanya klien kekurangan idea untuk menulis. Saya selaku Ghostwriter hanya menyambung menulis sehingga sempurna e-book tersebut.

CONTENT WRITING SEO atau Penyedia Konten di Facebook

Konten disediakan mengikut target audiens niche bisnes klien.

Konten perlu melalui proses seeding keyword sebelum menghasilkan konten.

Panduan buat klien : Konten perlu dihasilkan sebulan sebelum siaran di media sosial. Kerana penulis perlu merancang konten dengan kreatif. ( Jika mahukan konten secara bulanan )

Idea Content

Sesuai bagi pemilik bisnes yang selalu stress nak buat konten di Facebook, Instagram, Reels dan TikTok. Idea content bagi kegunaan teks dan video.

Caption Media Sosial DI FACEBOOK

Menulis caption media sosial pelanggan. Tujuannya bagi menyiarkan  perkembangan aktiviti bisnes. Penyedia caption. Biasanya klien mati idea untuk menulis caption di page mereka. Jadi, tugasan saya bantu menulis caption tersebut.
Sebagai contoh : Klien menyediakan gambar, saya selaku penulis akan menulis caption berdasarkan gambar atau content story.

Membina Page Akaun Baharu di Facebook

Buat pemula bisnes yang mahukan saya setting page bisnes anda. Page baharu yee.

Saya bantu uruskan pembinan page tersebut. Meliputi description bisnes, keyword niche anda, nama page beserta keyword dan pelanggan bakal diajar menjadikan page anda mesra SEO.

Memandangkan alghoritm facebook meluas engagement, jadi saya bantu anda dengan teknik SEO.

Menyediakan  Siaran media atau Press Release klien, dalam format SEO. Mengapa dalam bentuk SEO? agar audiens mudah menjumpai di Google dengan penggunaan kata kunci yang tepat.

MANUSKRIP BUKU NON FIKSYEN

Menulis manuskrip pelanggan. Dalam genre non fiksyen iaitu buku jenis panduan, strategi bisnes dan lain-lain. Mempunyai 2 pilihan servis iaitu 1) upah menulis manuskrip mentah sahaja . 2) Upah menulis manuskrip buku, editing, pruf, dan reka letak serta cover buku.

KELAS BASIC SEO

Menawarkan Kelas Basic SEO kepada penulis artikel yang mahu upgrade skill kepada penulis artikel SEO.

Teknik dan strategi akan diajar mengikut pengalaman saya menguruskan artikel-artikel SEO klien. Serta

Inti pati kelas ialah  intai artikel pesaing yang menggunakan keyword sama, mencari keyword secara manual, penggunaan tools SEO, Keyword SEO yang sesuai digunakan untuk ranking, dan PERCUMA template untuk memudahkan kerja-kerja pencarian keyword. Ekslusif jemputan ke Group sokongan di Facebook.

Baca lanjut mengenai KELAS BASIC SEO.

Servis penulisan PRODUK REVIEW

Servis penulisan artikel Produk review atau servis. 

Klien perlu memberikan barangan yang mahu di review, serta saya akan menulis pengalaman menggunakan serta USP dan VP produk anda. 

Matlamat produk review adalah memberi AWARENESS kepada pengguna. Serta bantu produk anda berada di carian GOOGLE. Jadi, ianya tersebar luas di GOOGLE juga. Selain di media sosial seperti Facebook, Instagram, Tiktok dan Youtube. 

Pelanggan berduit juga suka membuat carian di GOOGLE. Kerana carian google lebih dipercayai.

Anda jual produk atau memiliki kedai fizikal pun saya boleh menulis review.

Servis ini ditulis oleh saya di ruangan blog peribadi iaitu www.ehbelogaku.com

Guest Post di Blog

Klien menyediakan artikel yang telah siap ditulis untuk siaran di ruangan blog peribadi saya yang mempunyai DA 25. Tujuan guest post di blog adalah membina link bagi mendapatkan trafik dari blog tersebut. Boleh lihat pautan blog peribadi .

Guest post artikel, saya menerima klien sama ada dalam dan luar negara. Asalkan, artikel guest post tidak menyalahi undang-undang seperti Kasino, rokok, pemerdagangan manusia, saham, dan keganasan serta berbentuk politik.

Tujuan link placement di lakukan untuk menaikkan SEO website pelanggan di mata engine carian Google. Di blog peribadi saya terdapat 500 artikel dengan kata kunci berlainan bagi setiap niche. Majoriti yang lakukan link placement ke blog peribadi saya adalah syarikat marketing dan advertising dalam dan luar negara.

Kaedah link placement adalah dengan cara masukkan link artikel daripada website pelanggan ke dalam artikel sedia ada. Iaitu dengan cara menambah keyword tertentu yang dikehendaki klien.

Mana satu pilihan anda?

Saya bantu mudahkan urusan bisnes anda.

Kenapa perlu gunakan servis penulisan daripada Azlina Ghostwriter?

Kerana setiap servis yang dibuka telah melalui proses seperti pengalaman sebagai penulis dan juga kelas-kelas yang pernah saya sertai sejak tahun 2020. Jadi, ilmu yang ada saya akan gunakan untuk bakal klien.

Berbincang di whatsapp > wasap.my/60189107161/Ghostwriter24

LinkedIn : https://www.linkedin.com/in/nor-azlina-mohd-ali-5469511a7

Telegram : https://t.me/azlinapenulisupahan

Website : www.kelasonlineso.com

Justeru itu, artikel kali ini hanya tekankan jenis servis Ghostwriter Malaysia yang saya sediakan sebagai penulis upahan. Jenis servis penulisan saya mengikut format Search Engine Optimization ( SEO ). Paling istimewanya di tahun 2024, saya turut membuka Kelas Basic SEO kepada penulis yang berminat untuk belajar Basic SEO dalam penulisan bagi menguruskan artikel-artikel klien mereka. Selain itu, jika mana-mana syarikat yang inginkan saya ajarkan staff mengenai basic SEO turut disediakan.

By azlina

SEO Ghostwriter Malaysia adalah servis penulisan Ghostwriter yang menggunakan format Search Engine Optimization. Nor Azlina seorang penyedia bahan bertulis kepada pemilik bisnes seperti Artikel mesra SEO, copywriting, SEO copywriting, manuskrip buku, menulis kapsyen pendek media sosial, dan e-book. Saya bantu mudahkan kerja-kerja menulis bagi pemilik bisnes ke dalam bentuk penulisan. N.A Writer bersedia untuk bekerjasama. Whatsapp 018-9107161 atau Email : norazlina181@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *