cara buat pembaca menemnui artikel

Berbaloikah mengupah Content Writer atau penulis upahan di website? meskipun ada segelintir yang berteka-teki, apa yang mereka bakal dapat setelah mengupah penulis artikel SEO? keberkesanan nya pula bagaimana? adakah berlaku pembaziran mengupah penulis artikel? win-win situation atau sebaliknya? pastinya pelanggan mahu melihat perubahan selepas mendapatkan servis penulisan daripada penulis. Baiklah, dalam artikel ini saya akan tunjukkan kepada anda apa result yang anda dapat selepas mengupah Content Writer website.

Apa itu Content Writer Website

Sebelum itu, saya perincikan terlebih dahulu apa itu Content Writer di Website.

Content Writer di Website adalah individu yang menulis bagi pihak pelanggan . Individu tersebut menulis artikel Search Engine Optimization ( SEO ) . Artikel yang ditulis mereka bermula daripada 1500 patah perkataan.

Mengapakah permintaan menulis di website semakin tinggi?

Permintaan menjadi tinggi kerana usahawan ketiadaan masa untuk menulis artikel serta kemahiran dalam format Search Engine Optimization ( SEO ) .

Mengapa persepsi awal perlu diubah apabila menyebut Artikel SEO?

Sebagai usahawan, anda mesti ubah corak pemikiran dengan menganggap bila mengupah penulis artikel SEO hari ini. Antara anggapan yang perlu diubah adalah seperti berikut :

  1. Keesokan hari artikel di website anda sudah berada di halaman pertama GOOGLE.
  2. Artikel anda dapat menyaingi pesaing selepas 24 jam ditulis dan diterbitkan di website.
  3. Views di website terus mencecah 5000 pelawat dengan sekali siaran.
  4. Mahukan sales segera, sebaik sahaja artikel dinaikkan.

Mengapa Search Engine Optimization dipanggil Zero kos marketing?

Game SEO dipanggil zero kos marketing adalah kerana anda tidak perlu laburkan duit untuk pengiklanan. Sebaliknya, dengan menghasilkan artikel SEO secara konsisten di website.

Dengan hasilkan artikel yang konsisten, pembaca akan mudah menemui website anda seterusnya menaikkan kredibiliti brand.

Content Writer website adakah mempunyai tugasan lain?

Tugasan lain mereka mencari sendiri keyword, sebelum artikel dihasilkan. Serta faham serba sedikit mengenai teknikal di website iaitu di bahagian Google Search Console dan beberapa plugin.

Ada ke cara Content Writer website memastikan kedudukan artikel?

Perlu memastikan kedudukan artikel tersebut berada di kedudukan terbaik di Google. Sebagai contoh, jika terdapat error dalam artikel, penulis perlu perbetulkan error tersebut yang berkaitan dengan artikel sahaja. Supaya pembaca mudah menemui solusi yang dicari mereka, seterusnya menjumpai website pelanggan. Tanpa perlu menggunakan sebarang pengiklanan berbayar seperti Google Ads.

Berbaloikah mengupah Content Writer di website?

Berbaloi-baloi, jika anda seorang usahawan yang sibuk untuk fokus kepada perniagaan. Mengupah penulis pastinya berbaloi, kerana anda tidak perlu lagi sakit kepala untuk merancang menulis artikel SEO kesukaan pembaca dan penerbitan artikel di website. Selain itu, artikel di website anda boleh jadikan bahan marketing untuk follow up bakal customer anda.

Mengapakah bermain SEO perlukan kesabaran?

Kerana Google perlu menyemak berbilion artikel melalui website yang ada di mesin enjin carian. Bukan artikel daripada website anda seorang sahaja. Jadi, anada perlukan kesabaran yang tinggi jika mahu meneruskan game SEO.

Bilakah deadline yang diperuntukkan oleh penulis menyiapkan kerja ?

Sebelum artikel berjaya disiarkan, penulis perlu menyiapkan artikel-artikel untuk semakan pelanggan. Seperti saya, hanya menawarkan 15 artikel sahaja kepada setiap pelanggan secara bulanan.

Memandangkan ianya artikel 1500 patah perkataan, maka masa menulis 20 hari atau lebih. Ini termasuklah proses mencari keyword, draf dan menulis serta penyediaan gambar.

Kesan mengupah Content Writer

Apa yang boleh saya katakan apabila mengupah Content Writer di Website, hasilnya anda akan dapat lihat mungkin selepas sebulan ( paling cepat ) . Berapa kenaikan pelawat di web, website anda ditemui dengan beberapa keyword, kredibiliti brand meningkat dan sebagainya.

mengupah Content Writer
Pelanggan baru yang menggunakan servis penulisan artikel SEO daripada Azlina.

mengupah Content Writer

Kesimpulan :

Berbaloi atau tidak, anda boleh lihat seperti penerangan saya diatas. Dengan mengupah saya sebagai Content Writer, pastinya beban kerja anda dapat dikurangkan. Selain itu, artikel yang banyak di website anda boleh gunakan sebagai bahan marketing bagi tujuan follow up bakal pelanggan dengan menghantar artikel tersebut kepada mereka.

Boleh dapatkan testimoni lain saya sebagai penulis. Jangan lupa baca portfolio saya.

Hubungi saya di whatsapp > 0189107161

Loading

By azlina

SEO Ghostwriter Malaysia adalah servis penulisan Ghostwriter yang menggunakan format Search Engine Optimization. Nor Azlina seorang penyedia bahan bertulis kepada pemilik bisnes seperti Artikel mesra SEO, copywriting, SEO copywriting, manuskrip buku, menulis kapsyen pendek media sosial, dan e-book. Saya bantu mudahkan kerja-kerja menulis bagi pemilik bisnes ke dalam bentuk penulisan. N.A Writer bersedia untuk bekerjasama. Whatsapp 018-9107161 atau Email : norazlina181@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *