Konten artikel adalah penulisan yang terpenting dalam website mahupun blog individu. Bagi owner bisnes pula, ianya dikatakan nadi buat mereka. Kerana tanpa konten artikel di dalam website mereka, tiadalah kepercayaan daripada pengguna internet. Dengan website juga, dijadikan sebagai tempat rujukan pembaca bagi mendapatkan informasi berguna. Kalian juga dianggap scammer, jika tiada artikel di website. Ketahui 3 sebab utama, mengapa website perlukan banyak artikel.

konten artikel
Pelanggan akan terus ke whatsapp bagi mendapatkan servis, apabila membaca konten artikel yang ditulis
Mengikut kajian kes saya sendiri, apabila memiliki hanya  bawah dari 10  sahaja artikel tidak dapat membina kepercayaan antara pembaca dan pemilik website. Kerana maklumat masih tidak mencukupi bagi menukarkan kepada jualan.

3 Sebab utama, mengapa blog atau website memerlukan konten artikel yang banyak?

1. 99% pelanggan akan bersetuju, untuk mendapatkan servis dan membeli produk kalian.

Ini kerana, banyak artikel yang telah dibincangkan dalam website kalian mengikut niche bisnes.

2. Konten didalam blog atau website cukup meyakinkan pelanggan.

Konten artikel juga memberikan solusi kepada pembaca serta mendidik.

3. Kalian akan dilihat sebagai pakar dalam industri yang diceburi.

Kerana setiap ‘keyword’ yang dicari di google, akan tertera artikel daripada website kalian bukan pesaing. Apabila pembaca kerap menemui artikel daripada website kalian, disinilah akan timbul bahawa   kepakaran adalah milik kalian.
Nak tak, jika kalian berkredibiliti di mata audiens? sila perbanyakkan konten artikel.

Kenapa perlu dapatkan konten artikel  daripada Azlina Ghostwriter?

 

1. Berpengalaman menulis artikel SEO.
Saya biasa menulis artikel dalam bentuk format SEO ( Search Engine Optimization )
2.  Testimoni pelanggan
Mempunyai testimoni pelanggan yang berpuas hati dengan servis menulis artikel yang saya sediakan.
3. Berpengalaman menulis artikel bagi produk dan servis.
Berpengalaman menulis artikel kesihatan, kecantikan, kekeluargaan, islamik, kewangan, dan percutian. Artikel jenis servis setakat ini yang ditulis adalah aircond dan automotif.
4. Memiliki blog sendiri.
Oleh sebab saya mengambil upah menulis artikel, jadi wajar saya memiliki satu blog personal bagi melatih menulis serta menghasilkan artikel berkualiti serta mesra SEO. Saya menggunakan wordpress dan blogspot.
5. Tips tambahan
Setelah artikel disiapkan, saya akan terus emelkan kepada kalian artikel serta keyword yang digunakan serta beberapa lagi tips tambahan untuk jadikan artikel tersebut mesra SEO.

F.A.Q mengenai konten artikel

1. Saya perlukan artikel 300 patah perkataan
Jawapan :
Boleh. Tetapi saya cadangkan bagi jenis artikel 300 patah perkataan, ianya memerlukan dalam kuantiti yang banyak. Sebab ia artikel pendek.
2. Website saya masih baharu
Jawapan :
Saya cadangkan ambil lebih 10 artikel.  Kerana mahu bantu artikel kalian berada dicarian terbaik di google. Mudah engine carian crawl artikel-artikel anda. Selain daripada itu, bantu menaikkan DA website.
3. Saya nak campur artikel, boleh?
Jawapan :
Sudah tentu boleh. Saya menawarkan penulisan konten artikel dari serendah 300 patah perkataan, 600 patah perkataan, 1000 patah perkataan.
4. Artikel lebih dari 1000 patah perkataan boleh buat?
Jawapan :
Boleh juga. Saya pernah menulis artikel sepanjang 2000 patah perkataan, mengikut permintaan pelanggan.
5. Keyword saya perlu cari?
Jawapan :
Tidak perlu. Tetapi seandainya kalian mahu saya menulis mengikut apa yang dikehendaki, saya boleh menulis. Sebagai contoh, pelanggan mahu saya fokuskan kepada keyword ‘jerawat’. Maka, saya akan lakukan research keyword mengenai  jerawat sahaja. Iaitu jerawat pasir, jerawat di hidung dan sebagainya. Bukan itu sahaja, turut saya carikan long tail keyword yang bersesuaian, supaya mudah artikel kalian terindeks dengan cepat di kedudukan terbaik google.
6. “Orang cakap saya scammer.” ujar seorang pelanggan
Jawapan :
Bermakna website kalian tidak cukup meyakinkan prospek. Kalian perlukan banyak lagi kandungan artikel. Kemungkinan juga artikel yang ditulis tidak mendapat perhatian kalian. Pendek kata, artikel kalian tidak mesra SEO.
Pemilik bisnes yang perlukan artikel mesra SEO, yang mudah ditemui oleh audiens, artikel yang selalu dicari-cari oleh orang ramai? boleh terus whatsapp ke sini > wasap.my/60189107161/sayanakartikelSEO
Seterusnya, dengan konten artikel juga  prospek akan terus membuat keputusan untuk mendapatkan servis atau produk yang kalian sediakan. Mereka tidak akan berfikir lagi, sama ada mahu menolak mendapatkan servis dan produk daripada kalian kerana segala informasi yang ditulis dalam website cukup lengkap.
Facebook :  Nor Azlina Mohd Ali

Loading

By azlina

SEO Ghostwriter Malaysia adalah servis penulisan Ghostwriter yang menggunakan format Search Engine Optimization. Nor Azlina seorang penyedia bahan bertulis kepada pemilik bisnes seperti Artikel mesra SEO, copywriting, SEO copywriting, manuskrip buku, menulis kapsyen pendek media sosial, dan e-book. Saya bantu mudahkan kerja-kerja menulis bagi pemilik bisnes ke dalam bentuk penulisan. N.A Writer bersedia untuk bekerjasama. Whatsapp 018-9107161 atau Email : norazlina181@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *