COPYWRITING ADALAH NADI DALAM MARKETING | Tanpa copywriting, memang agak hambar sesuatu iklan untuk berjaya. Copywriting adalah ayat iklan yang digunakan oleh penjual mahupun orang berbisnes bagi memberitahu kewujudan produk atau servis mereka. 

Copywriting juga adalah ayat iklan memujuk pembeli secara lembut supaya orang membeli. Kebiasaannya, ayat copywriting ditulis dengan menggunakan ayat menjentik emosi. Ia bermain dengan emosi prospek. Mempunyai Headline , Struktur ayat yang betul, siapa yang kita fokus pada Copywriting tersebut ,  ada value dan CTA ( Call To Action ).

 

Headline 

Semestinya, menulis copywriting adalah penting penggunaan headline. Dengan headline juga, pembaca akan terhenti scroll untuk membaca apa yang ditulis. Jadi, gunakan HEADLINE yang betul dan padat! Jika headline panjang, pastikan cukup dengan penggunaan simbol atau emoji.

Struktur Ayat 

Pastikan kalian menulis copywriting menggunakan ayat yang mudah difahami. Bukanlah ayat SKEMA atau bahasa bangsawan. Gunakan bahasa pasar. Bahasa yang kita sedang berbual.

Kenali Audiens

Menulis copywriting, kalian mestilah tahu kepada siapa iklan ditujukan. Target copywriting. Jika tidak, anda menulis copywriting yang GAGAL. 

CALL TO ACTION (CTA)

Kalian sudah berjaya mainkan emosi prospek, jadi.. teruskan letakkan ayat dipenghujung copywriting ( penutup copywriting )

FLASH SALE 24 jam untuk dapatkan harga murah giler disini > masukkan nombor untuk prospek bertindak. 

copywriting tips

menulis copywriting
Menulis copywriting di FB ADS bukanlah mudah. Ada syarat facebook tersendiri. Tetapi jika tahu algoritma facebook, memang boleh lulus.

copywriting storytelling

Berikut merupakan feedback dari seorang prospek, setelah saya menghantar Copywriting yang telah saya siapkan.

EKSKLUSIF buat anda yang menggunakan servis menulis copywriting saya..

📌 Copywriting segar, fokus kepada target.
📌 Boleh menulis copywriting dalam pelbagai Niche seperti makanan,  Insurans, kosmetik, bisnes kedai, e-book, kesihatan,hartanah dan lain-lain.
📌 Nak saya tuliskan Copywriting jenis REKRUT agen atau STOKIIS pun BOLEH.
📝 Copywriting FB ads
📝 Copywriting di Instagram

Ketahuilah, dalam DUNIA DIGITAL ini..

#Copywriting amatlah penting bagi founder mahupun orang bisnes dalam dunia marketing.

Bertindak segera! Jika tak mahu bisnes anda MENINGGAL.. > wasap.my/60189107161/copywriting

 

Ikuti saya di social media :

 Facebook : Nor Azlina Mohd Ali

Page : azlinapenulisupahan dan azlina ghostwriter

 

 

By azlina

SEO Ghostwriter Malaysia adalah servis penulisan Ghostwriter yang menggunakan format Search Engine Optimization. Nor Azlina seorang penyedia bahan bertulis kepada pemilik bisnes seperti Artikel mesra SEO, copywriting, SEO copywriting, manuskrip buku, menulis kapsyen pendek media sosial, dan e-book. Saya bantu mudahkan kerja-kerja menulis bagi pemilik bisnes ke dalam bentuk penulisan. N.A Writer bersedia untuk bekerjasama. Whatsapp 018-9107161 atau Email : norazlina181@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *