artikel 800 patah perkataan

Projek one-off 1 artikel 800 patah perkataan di website klien dalam niche automotif. Pada mulanya, klien saya sekadar bertanya mengenai servis artikel SEO di website. Maklumlah, beliau hanya mendengar dari mulut-mulut rakan seperjuangan mengenai SEO. Jadi sebagai klien, memang banyak bertanya kepada saya. Ok, kat sini saya rasa macam beliau sekadar bertanya sahaja.

Selepas sebulan, klien datang kembali mencari saya. Masya-Allah, lega mendengarnya. Syukur! kes lambat closed, mungkin sebab beliau jumpa saya melalui mulut ke mulut. Jika nak dibandingkan jumpa saya di Google, itu kes lain cepat closed. Sebab itu melalui artikel mudah closed, ada maklumat terperinci tentang servis penulisan artikel SEO melalui blog.

Artikel 800 patah perkataan

Dipendekkan cerita. Pertengahan bulan June 2025, klien whatsapp untuk proceed. Beliau meminta saya menulis artikel SEO untuk jualan kereta. Dan, memilih artikel SEO 800 patah perkataan. Kata beliau lagi, dengan bajet tight. Permulaan hanya 1 artikel di website.

Setup Plugin Rank Math

Memandangkan di website klien masih baru dan tidak pernah mempunyai artikel SEO. Jadi, selaku penulis artikel SEO. Saya setup sekali di website klien dengan plugin Rank Math. Kat sini, ramai yang salah anggap bahawa ia sekadar install dan activated, tapi perlu setup dengan baik. Tujuannya supaya artikel di index dengan baik.

Artikel SEO boleh dihubungkan terus ke carian Google melalui plugin.

Setup Google Search Console

Selain Rank Math. Google Search Console ( GSC ) perlu di Install, activated dan setup.

Saya perlu buat pengesahan antara owner website dengan GSC, hubungkan juga ke website. Dah siap, baru boleh buat sitemap website.

GSC ini kerjanya untuk pantau sebarang error yang muncul pada website.

Selain itu, GSC juga memberitahu Google ada artikel SEO baru dari website.

Dah setup semua, kalian perlu buat pantauan secara berkala. Kadang tu, ada error muncul disebabkan link mati dan ada kod yang tidak boleh dibaca oleh Search Engine.

Tambah menu bar artikel

Macam saya beritahu tadi, website klien masih baru. Jadinya, menu pada struktur bahagian website tiada.

Saya masukkan sekali code untuk munculkan artikel pada menu bar tersebut. Ia melibatkan teknikal.

Proses menulis

Selepas 4 hari, segala kerja siap. Ini termasuklah bahagian teknikal SEO dan 1 artikel 800 patah perkataan , SEO. Deadline bergantung kepada jumlah artikel ditulis dan panjang artikel.

Kerja menjadi mudah bila klien mudah untuk dihubungi dan berbincang bersama penulis.

Baca sini, sebelum nak menggunakan servis penulisan artikel SEO saya .

Kesimpulan : Artikel One Off 800 patah perkataan


Segelintir pemilik website dah tulis artikel 800 patah perkataan, dah pasang plugin SEO, tapi trafik masih tak bergerak. Ia sebenarnya tidak setup dengan baik sahaja.

Dengan kombinasi penulisan SEO, setup Rank Math, dan submit sitemap ke Google Search Console, artikel yang ditulis mampu tarik trafik organik tanpa guna iklan pun. Tapi, mesti konsisten menulis artikel . Tidak melanggan secara banyak artikel, janji ada setiap bulan.

Siapa Azlina Ghostwriter

  1. Seorang penulis yang pernah menulis artikel 300 patah perkataan, artikel 800 patah perkataan dan artikel 1500 patah perkataan.

2. Menulis dalam pelbagai industri. Termasuklah website farmasi, produk kesihatan, bengkel kereta, kedai dobi, peguam harta pusaka, produk digital, produk buku agama, kedai telco dan wifi, produk saintis, kedai aircond rumah, zakat, dan lain-lain.

3. Pernah dijemput agensi dalam webinar Strategi tarik trafik organik website.

4. Bermula tahun 2021 sehingga awal tahun 2025, saya menganjurkan beberapa siri kelas secara online untuk penulis.

5. Kelas terakhir, bersama pemilik-pemilik website untuk artikel SEO.

Jangan ragu untuk pilih saya sebagai penulis artikel SEO di website kalian. Dari artikel pendek , sehingga artikel panjang 1500 patah perkataan saya tulis.

Nak bangunkan content artikel di website.

Artikel One-Off, pun boleh.

By azlina

SEO Ghostwriter Malaysia adalah servis penulisan Artikel yang menggunakan format Search Engine Optimization. Azlina Ghostwriter bantu pemilik bisnes yang mempunyai website untuk tarik trafik organik melalui artikel SEO. Pemilik bisnes boleh jimatkan kos marketing dengan kaedah SEO penulisan artikel. N.A Writer bersedia untuk bekerjasama. Whatsapp 018-9107161 atau Email : norazlina181@gmail.com